Om oss

Öronproppar för alla situationer

Vi är ett företag som tillverkar öronproppar av alla typer; skumproppar, flergångsproppar och formbara proppar. Idag är vi den enda kompletta tillverkaren som finns kvar i Europa, och vår fabrik ligger i södra Sverige.
Att vi valt att producera alla typer av öronproppar är för att vi vill kunna erbjuda våra användare öronproppar för alla situationer och alla personer – för det finns inte en öronpropp som fungerar för allt och alla.
Våra öronproppar säljs på de flesta apotekskedjorna i Sverige; Kronans, Lloyds och Apoteksgruppen. De finns även på nätbutiker, bland annat på Apotea och Öronpropparonline.

Hållbara och högkvalitativa öronproppar

Vi utför ständigt kvalitetskontroller på produktionen, samt på alla tillverkade batcher. Där bedömer vi både utseende och funktion. Vi har uppnått en väldigt låg kassation, och de öronproppar som trots allt inte passerar vår kvalitetskontroll på grund av utseende använder vi till olika marknadsaktiviteter för att minska spillet ytterligare.
Hållbarhet har alltid varit ett av våra viktigaste fokusområde. Högteknologisk produktion är en nyckelfaktor för vår hållbara tillverkning.

Huvudkontor och fabrik i Tyringe, Skåne.

Vi producerar hållbart

  • Vi använder inga lösningsmedel vid rengöring, utan tvättar bara med kallt vatten och högt tryck. De rester som finns kvar tas bort mekaniskt.
  • Egenproducerad el från solceller driver en del av vår produktion.
  • Inga CO2-utsläpp – vår produktion drivs av el som kommer från förnyelsebara källor såsom vatten, vind och sol.
  • Inget spillvatten – tvättvattnet samlas upp i speciell tank och indunstas med hjälp av kylluften från vår kompressor.
  • Minimerad kassation.
  • Återanvändning av all ventilationsluft – värme som alstras i produktion och byggnader återvinns i värmepump och leds till torktumlare som torkar öronpropparna.

Vi tänker också på samhället

  • Vi har ett anställningsprogram som hjälper personer att få ett första steg in på arbetsmarknaden; långtidsarbetslösa, arbetslösa ungdomar, nyanlända eller andra som har svårt att hitta jobb av olika anledningar.
  • Vi samarbetar med daglig verksamhet i flera kommuner. De får ett meningsfullt jobb och vi får hjälp med att packa upp felpackade öronproppar så att vi kan använda dem istället för att slänga dem. Det är ett mycket uppskattat samarbete eftersom det ger ett meningsfullt jobb till många.
  • Vi erbjuder jobbsamarbeten till ideella föreningar. Framförallt till föreningar som tar hand om och utvecklar barn, t.ex. inom idrott.

Integritetspolicy

Vi ser verksamheten och användningssättet av personuppgifter som väldigt viktig. Därför delar vi med oss av vår hantering med dessa uppgifter i syftet att du ska känna dig säker vid användningen av våra internetsidor.