När vår VD Göran Berg skulle fira yngsta dotterns födelsedag blev han vittne till ett rån på Nobelmuseet i Stockholm.

I helgen var vår VD Göran Berg uppe med sin fru i Stockholm för att bland annat fira sin yngsta dotters födelsedag. De besökte tillsammans Nobelmuseet. Eftersom det snart är dags att dela ut årets nobelpris och flera av vinnarna är från Japan var flera japanska TV-team på plats. Plötsligt kommer en man som utger sig för att vara taxichaufför in på museet och frågar efter en bokad gäst, men det fanns ingen gäst som bokat taxi. När han var på väg mot utgången såg Göran hur han böjde sig ner och tog upp en väska som stod bredvid ett av TV-teamen från golvet och gick mot utgången.

– Jag såg det och hade bara sekunder att fundera över vad som verkligen hände. Så jag hoppade upp och frågade teamet om de saknade en väska – vilket de gjorde – så vi sprang ut och letade efter mannen. Men eftersom det var julmarknad och tusentals människor fick vi snart ge upp, berättar Göran.

Efter att de fått ge upp sitt sökande erbjöd sig Göran att ställa upp som vittne om det kom att behövas. Men det gjorde det inte, TV-teamets kameraman fortsatte att leta noggrant runt museet och gatorna omkring och tillslut hittade han väskan på en sidogata med nästan allt innehåll kvar.

– Väskan innehöll inga pengar, utan vår utrustning för att sända live från Stockholm, så jag antar att den inte var av någon användning för tjuven. Men från och med nu kommer vi ha större uppsikt över våra tillhörigheter, säger producenten från det japanska TV-teamet.

Deras reportage från Stockholm kan följas på news.tv-asahi.co.jp/.

Marknadschefen för Nobelmuseet var mycket glad över att historien slutade lyckligt och tackade för insatsen med en inbjudan att få visa upp museet.