Choose language: Change language to swedish           Köp Öronproppar  
           
   
   
Proppguiden
   
 

Välj rätt - Proppguiden


Proppguiden

INNEHÅLL

Skydda dina öron
Öronproppar för alla situationer
Alla öron är olika
Ökad användning - viktigt med komfort
Undvik hörselskador
Vad är skadligt ljud?
Ljudzonerna
Vad är irriterande ljud
Sova / Oönskat ljud
Musik
Simma
Känsliga öron
För barn
Flyg
Trend
Ljudexperten
Sätt i proppen rätt
Ledande inom hörselskydd
Egen tillverkning och utveckling
Vi tar mer ansvar än de flesta
3
3
4
5
6
6
7
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
17
18

SKYDDA DINA ÖRON

Användning av SwedSafes öronproppar är det enklaste sättet att skydda dina öron – från skadligt buller, störande och irriterande oljud, vatten eller tryckförändringar. De ger ett effektivt skydd och är bekväma att bära. Öronpropparna i princip osynliga när du satt dem på plats i örat och passar därför i de flesta situationer. Eftersom de inte tar någon plats, och väger lite, är det enkelt att alltid bära dem med sig.

ÖRONPROPPAR FÖR ALLA SITUATIONER

SwedSafes öronproppar finns i många varianter, anpassade för att ge rätt skydd i varje situation. Vistas du i miljöer med starka ljudnivåer behöver du effektiv dämpning för att inte hörseln ska skadas. Störs du av omgivningens prat, partnerns snarkningar eller kontorsbrus så vill du

kanske skärma av dig, men inte isolera dig helt. Behöver du tryckutjämning vid flygning, eller inte vill ha vatten i öronen vid simning så kan öronproppar hjälpa dig undvika problem.

ALLA ÖRON ÄR OLIKA

Förutom att öronproppen ska ha önskad funktion, ska den även passa i just dina öron. Alla hörselgångar har olika storlek och form och öronproppen måste därför ha lämplig storlek och utformning.

Öronproppar för olika öron

ÖKAD ANVÄNDNING –
VIKTIGT MED KOMFORT

Ju bekvämare en propp är desto större chans att den används! Vi jobbar hela tiden med att utveckla produkter som ökar användarens komfort utan att försämra proppens funktion (dämpning). På våra engångsproppar har vi ett urtag i proppens bakkant. Detta är för att minska trycket i hörselgången och få en bekvämare passning. Det underlättar dessutom isättning och urtagning av proppen.


Bekväma öronproppar

UNDVIK HÖRSELSKADOR

Ett kraftigt ljud kan ge nedsatt hörsel, lock för örat och susningar eller ringningar (tinnitus). En hörselskada kan vara tillfällig, men har du otur blir den bestående. Det kan räcka med en enda exponering för ett starkt ljud, därför är det viktigt att alltid skydda öronen. Långvarig exponering för buller kan också ge hörselskador, men dessutom orsaka psykologiska problem som trötthet, stress och sömnrubbningar.

VAD ÄR SKADLIGT LJUD?

Ljud är små tryckvariationer i luften som mäts i decibel (dB). Vid ljudnivåer upp till 80-85 dB är risken för hörselskador relativt liten. Över denna nivå ökar risken för hörselskador om du utsätts för långvarig exponering. Passerar du smärttröskeln 130 dB är risken stor att din hörsel skadas permanent, även vid kortvarig exponering.

LJUDZONERNA:

150 dB Flygplan vid start
130 dB Smärttröskeln
Direkt skadande
zon

120 dB Åskknall
  90 dB Motorgräsklippare
  85 dB Stadstrafik
Riskzon, ger skador
vid exponering

  75 dB Tvättmaskin
  50 dB Kraftigt regn
  20 dB Viskning
Säker zon

Skydda alltid dina öron när du vistas i miljöer med skadliga ljudnivåer!

VAD ÄR IRRITERANDE LJUD?

Ljud som inte skadar hörseln, men som kan orsaka stor irritation, till exempel snarkning, högljudda grannar eller trafikljud.

SOVA / OÖNSKAT LJUD Öronpropp sova
Sova

För miljöer med störande eller skadliga ljudvolymer där du vill ha det så tyst som möjligt. Du vill inte höra trafik, grannar eller snarkningar, men du vill höra alarm och skrik från barn och djur. Dessa är mindre lämpliga vid simning, flyg eller musikevenemang.

Lämplig vid: • Maskinljud • Skytte
  • Arbete • Sova
  • Studera • Slippa höra
  • Motorljud   Snarkningar

Original • Diskret • Maximal •
Fräck • Klassisk Vax

Öronproppar för oönskat ljud
 
MUSIK
Öronpropp musik
Sova

När du vill höra musik och tal utan farliga ljudnivåer är det viktigt med en jämn och inte för hög dämpning. För högsta komfort, och bästa tal- och musikupplevelse, kan du välja mellan den nya generationens öronpropp i skum eller plastproppen med skaft och flänsar.

Lämplig vid: • Lyssna på musik
  • Spela musik

Höra • Musik & Sim • HiFI

Öronproppar för sömn
 
SIMMA
Öronpropp musik
Öronproppar för ljudbrus

Öronproppar som ger ett effektivt skydd mot vatten i öronen vid simning och dusch. Finns i två olika varianter; formbar silikon och flergångspropp i plast.

Lämplig vid: • Simma
• Bada
• Duscha

Musik & SIm • Silikon

Öronproppar för ljudbrus
KÄNSLIGA ÖRON
Öronpropp musik
Öronproppar för musik

Du har provat det mesta, men tycker att det är svårt att få in proppen i örat. Vi rekommenderar då att prova Klassisk Vax, eller silikon. Dessa tätar endast i ytterdelen av hörselgången genom att man helt enkelt trycker dem på plats så att de tätar. Alla kan använda dessa proppar.

Lämplig vid: • Ljuddämpning
  • Simma/dusch

Klassisk Vax • Silikon

Öronproppar för musik
 
FÖR BARN
Öronpropp musik
Öronproppar för musik

Mindre hörselgångar gör det svårare att sätta i en öronpropp. Barnproppen av silikon sätter man endast i ytterörat och passar därmed barn ypperligt.

Lämplig vid: • Ljuddämpning
  • Simma/dusch
  • Musik/konsert

Barnproppen


Öronproppar för HiFi
 
FLYG
Öronpropp musik
Öronproppar för HiFi

Tryckutjämnande öronpropp som motverkar "lock" och öronsmärtor vid flygresor, samt dämpar tal och oljud om du vill flyga ostört. Flygproppen är lätt att sätta i och ta ur. Vax- och silikonproppar är också lämpliga att använda vid flyg.

Lämplig vid:
• Flyg eller vid andra aktiviteter då öronen behöver tryckutjämnas.

Flyg • Klassisk Vax • Silikon

Öronproppar för vattenaktiviteter
 
TREND
Öronpropp musik
Öronproppar för vattenaktiviteter

För dig som tycker att design är viktigt men ändå vill skydda din hörsel. Eargo ligger i en designad förvaringsask som är snygg och enkel att bära med sig. Fräck har en tuff färg.

Eargo • FräckÖronproppar för vattenaktiviteter
 
LJUDBRUS
Öronpropp musik
Öronproppar för vattenaktiviteter

Även om miljön du vistas i inte har skadliga ljudnivåer, kan det fortfarande finnas störande och irriterande ljud som kan bidra till problem som stress och trötthet. Med öronproppar tar du bort det störande ljudbruset men kan fortfarande höra det du vill höra.

Lämplig vid: • Arbete
  • Folksamlingar
  • I trafiken

Höra • Eargo

Proppar för barn

SÄTT I PROPPEN RÄTT

För att ge optimal effekt ska öronproppen sättas i rätt. Hur detta sker skiljer sig åt beroende på vilken öronpropp du använder. Om öronproppen sätts i fel minskar eller försvinner den skyddande effekten. Tänk också på att inte ta ut öronproppen för tidigt om du vistas i miljöer med höga ljud. Läs noggrant instruktionerna på respektive produktförpackning så att öronproppen hamnar rätt.


Sätt i öronproppen rätt

LEDANDE INOM HÖRSELSKYDD

Swedsafe utvecklar och tillverkar produkter inom hörselskydd. Vi har lång erfarenhet inom hörselskydd i allmänhet, och en unik kompetens inom öronproppar i synnerhet. Tack vare detta har vi kunnat skapa en ny generation öronproppar, anpassade efter olika behov och situationer.

EGEN UTVECKLING OCH
TILLVERKNING

Swedsafe har full kontroll över hela kedjan från produktutveckling till tillverkning. Som ett av få företag i världen tillverkar vi våra öronproppar i egen regi. Vårt kunnande är din säkerhet. Swedsafes produktionsanläggning i Höör är kvalitetssäkrad enligt ISO 9001. Vi tar även ett socialt samhällsansvar, bland annat genom att följa riktlinjerna i ISO 26000.

VI TAR MER ANSVAR
ÄN DE FLESTA

Socialt ansvar - det handlar om att ta ansvar för det man gör. Detta är några exempel på hur vi tar ansvar för det vi gör:


Vi skapar extra inkomster för ungdomar och ideella föreningar genom att erbjuda möjlighet till att hjälpa oss med olika typer av arbeten.

Vi har minskat vår energiförbrukning med 5% år/producerad enhet och CO2 utsläpp från vår anläggning är numera NOLL.

Våra mål för återvinning, avfall och utsläpp är mycket tuffare än vad någon kräver och vi utmanar oss själva att vara bäst.

Vi utmanar också leverantörer och kunder att bli bättre än oss och på detta sättet bidra till en bättre framtid.

För de insatta kan vi meddela att vi följer ISO 26000, en världsstandard för socialt ansvarstagande.

Vi rapporterar också enligt GRI, en gemensam modell för att jämföra tillverkning med socialt ansvar på olika platser.


Ditt val av propp är alltså inte bara viktig för dina öron, du kan själv aktivt bidra till en lite bättre värld.
Proppguiden


Bläddra i boken genom att klicka i kanterna på boken eller genom att välja sida i den svarta menyn på höger sida ovanför boken


 
   
Swedsafe - Öronproppar för alla
Pumpvägen 4
SE-24393 Höör
Tel: 0413-29350
info@swedsafe.se
Uvex TESTA ÖRONPROPPAR?
VI SÖKER DIG!
Klicka här för att få reda på mer!

Besök SwedSafe på facebook   Besök oss på Instagram
Webbplatskarta
Information Cookies
Login Intranät
Copyright © 2013 SwedSafe. All Rights Reserved
Producerad av Göinge IT